Kapaciteti i resursi koji su oslobođeni ovim putem su često primijenjeni na one IT projekte koji vode unapređenju produktivnosti i performansi, doprinoseći na taj način kompanijskoj konkurentnosti.

U isto vrijeme, stara izrazita podjela između IT aplikacija, sistema i mreža opada. Traže
se sveobuhvatna rješenja, na različitim nivoima sveobuhvatnosti i dopune i troškova, zavisno od kompleksnosti kompanije i njenih procesa.

Za S&T kao IT konsultanta i provajdera usluga, ovi kompleksni, industrijski specifični IT projekti uključuju povećane zahtjeve za visok stepen specijalizacije i potrebu za stalnim rastom ekspertize i detaljnih znanja. Da bi izašao u susret ovim zahtjevima, odgovorio brzo na individualne klijentske potrebe i razvio tržište proaktivno, S&T je započeo, u 2006-oj, da koncentriše svoju ekspertizu u competence centrima.

Competence Centers

Trenutno radi njih sedam:

  • Competence Center za IBM Tivoli u Ljubljani (Slovenija)
  • Business Continuity & Disaster Recovery Competence Center u Ljubljani (Slovenija)
  • EMC Velocity Signature Solution Center u Ljubljani (Slovenija)
  • HP OpenView Competence Center u Bukureštu (Rumunija)
  • Customer Concept Center u Bukureštu (Rumunija)
  • SAP Outsourcing Center u Zilina (Slovačka)
  • Cisco Security Competence Center u Budimpešti (Mađarska)

Zadatak competence centara je da obezbijede konsultacije i pobrinu se za klijente širom Grupe, podrže prodaju, aktivno razvijaju biznis, steknu ekspertizu i evaluiraju nove tehnologije. Timovi i eksperti u competence centrima uključuju članove iz raznih S&T zemalja, koji rade zajedno.

S&T competence centri su potpuno dostupni klijentima za savjete, planiranje IT projekata i testiranje konkretnih rješenja i tehnologija izvan kompanijskih produkcionih sistema

Choose language