Sigurnost informacija je presudan i izazovan zadatak i postaje sve složenija u borbi protiv prijetnji iz unutrašnjih i vanjskih izvora. Sigurnosna politika pruža kompaniji na visokom nivou opis propisa i kontrola potrebnih za zaštitu podataka i transakcija, a zasniva se na ishodu procjene rizika.Iskusni savjetnici za nauku i tehnologiju, djelujući kao mentori, vode i savjetuju tim za izradu politike davanjem strukturiranih zadataka i sjednica, dokumentiranjem rezultata radionica i obavljanjem zaključne zajedničke revizije nacrta verzije s upravom prije nego što politike stupe na snagu u organizacija.

Krajnji cilj je ublažavanje procijenjenih rizika definiranjem jasnih i primjenjivih pravila, dosljednih uloga, odgovornosti i procesa za zadatke informacijske sigurnosti, na osnovu uspostavljenih međunarodnih ISO standarda.

Dokumente o politikama sastavlja tim za izradu politike i šalje na odobrenje  strane uprave kompanije.

Sveobuhvatan S&T portfolio usluga takođe uključuje aktivnosti uvođenja i postupak periodičnog pregleda sistemske implementacije informacione sigurnosti.

Holistična metodologija i savjetodavne vještine savjetnika za nauku i tehnologiju postignute su u brojnim vrlo zahtjevnim projektima kupaca.

Choose language